Kunst nieuws


Mondriaan geveild voor 115.000 euro
Een schilderij van Piet Mondriaan (1872-1944) heeft vandaag op een veiling bij Christie's in Amsterdam 115.000 euro opgebracht. Het gaat om het werk Oude Molen bij Oele, dat Mondriaan schilderde rond 1907. Het veilinghuis had de opbrengst ... meer »

Expositie over de zee in Nederlandse kunst
De zee is een geliefd thema in de Nederlandse (schilder)kunst. In De Hallen in Haarlem is daarom deze zomer 'Naar zee' te zien. Op de expositie is werk te zien van kunstenaars als Hendrik Mesdag, Isaac Israëls, Jan Sluijters en Jan Toorop, ... meer »

Recordbedrag voor Kuifje-cover: 1,3 miljoen euro
Een zeldzame cover van het stripboek 'Kuifje in Amerika' heeft gisteren het recordbedrag van ruim 1,3 miljoen euro opgebracht. Dat heeft een woordvoerder van veilinghuis Artcurial in Parijs laten weten. De nieuwe eigenaar wil anoniem blijven. ... meer »

Uw Kunstuitleen - moderne kunst in uw organisatie

Clemens Briels

Maria de Vries

Sebastiao Rodrigues

Claudio Roncoli

Mohammed Quraish

Robson Reismarques

Klaas Gubbels

George Heidweiller

Wijnand Warendorf
Den Haag in de ban van Isaac Israƫls
Den Haag is deze zomer in de ban van kunstenaar Isaac Israëls (1865-1934). Vijf musea en instellingen wijden vanaf zaterdag een tentoonstelling aan de kunstschilder. De exposities tonen het Den Haag en Scheveningen van eind 19e en begin 20e ... meer »

Twee Mondriaans naar veiling
Bij veilinghuis Christie's in Amsterdam worden dinsdag 5 juni twee werken van Piet Mondriaan (1872-1944) geveild. Het schilderij Boerderij onder eikenbomen kan 100.000 tot 150.000 euro opbrengen. De waarde van het werk Oude Molen bij Oele wordt ... meer »

Hoofdverdachten kunstheling in cassatie
De drie Bossche hoofdverdachten van de heling van vijf schilderijen die in 2002 uit het Frans Hals Museum werden gestolen, stappen naar de Hoge Raad. Ze zijn het niet eens met hun veroordeling en de flink hogere straffen die het gerechtshof in ... meer »

Uw Kunstuitleen - moderne kunst in uw organisatie

Julia Ninio

Gabriel Bertazzoli

Herman Brood

Anton Heyboer

James Rizzi

Rik Davids

Clemens Briels

Eugene Brands

Henk Helmantel